Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 217507 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8595 : Ocak 05, 2010, 02:27:16 ös »
Selam...

Burda da hava buz gibi, dün akşam Nil'i almak için aşağı indik ve 15 dakika kadar bekledik. Kızım üşümüş sanırım, yatana kadar hıçkırıp durdu, burnu bile buz gibiydi.

Burcu park yatak için ortopedik mi bilmem ama yataklar satılıyor biz yatağıyla beraber 250TL ye almıştık 1 yıl önce.  Ama İlk zamanlar, yani bebek dönmeye başlayana kadar hamak gibi bir aparatı var yatağın üzerine takılan onda yatırdık. Alıp yatırması kolay oluyor, onun içide sunta yada tahta gibi nir malzeme vardı, üzerine de Nil'in bebeklik yorganı vardı onu serdim yatak niyetine.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8596 : Ocak 05, 2010, 03:34:50 ös »
evet fiyatlar şimdi de öyle, 250 civarı..ve tarif ettiğin gibi aparatları var...azıcık kurcaladım bugün...az önce dışarıdaydım hatta ilk body alışverişimi yaptım..ne küçükmüş bebek şeyleri.....unutmuşum...zaten sadece o kadar, gerisi abladan kalanlar olacak...
bende düşünmüştüm servisle geldiğinde nasıl olacak, şimdi inip ben alıyorum ama bebekle nasıl olacak diye..ama sonra rica ederim eve kadar çıkarırlar herhalde dedim...sizde de öyle bişey olmuyor mu..böyle çok zor....bi servis öğretmeni ya da ablası yok mu böyle bişey rica edebileceğiniz...yani Nil'i kapıya kadar getirecek biri..?
Adalet mart ortası, sonu gibi gelecek küçük kız....son üç aydayız anlayacağın...şişkoluk dönemleri yani... :P

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #8597 : Ocak 05, 2010, 10:57:56 ös »
Hadi bakalım az kalmış, sağlıcakla doğar inşallah.

Bizde ablamızınkilerle idare ediyoruz genelde, sadece gezmelik kıyafet alıyorum o da 1-2 parça birşey.

Geçen yıl anasınıfındayken asansöre kadar getiriyorlardı, bu sene kendi çıkıyordu ben balkonda bekliyordum. Malum havalar erken kararmaya başlayınca beni bir korku sardı. Aslında Nil açısından bir sorun yok.

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8598 : Ocak 07, 2010, 11:27:56 öö »
Gercekten de az kalmis Burcucum, insallah saglikla kucagina alirsin, biz de buradan yeni bir bebek heyecani yasariz.

Bugün yegenim Mustafa´nin dogumgünü. Nasil su gibi geciyor zaman, daha dün dogdu sanki, inanilmaz bir sey.
Ben de simdi pogaca yapiyorum, annem de bir seyler hazirliyor, ögleden sonra onun dogumgününe davetliyiz.  :)

Hediye nerelerdesin canim? Gülsen nerelerde? Nil, ne zaman tasinma ve nereye tasiniyorsunuz? Belki yazdin da kacirmis olabilirim.
Hadi bakalim isime devam edeyim. Hepiniz saglicakla kalin.....

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8599 : Ocak 07, 2010, 02:34:06 ös »
burdayim ablacigim:)

bir kac sefer girdim kimasecikler yok forumda yalnizim bende bakinip cikyiorum :(

minik mustafanin dogumgünü kutlu olsun canim..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8600 : Ocak 07, 2010, 10:57:10 ös »
Merhabalar,
 Burcu az kalmis gercekten doguma. Hayirli kolay saglikli bir dogum dilerim.
Adalet cim Mstafa´nin dogum güü kutlu olsun. Zaman cok cabuk geciyor gercekten mayista bizim rockcular 2 yaisnda olacak.Nasil gecti zaman.Nezaman büyüdüler.Dogdu dogacak derken bugüna gzindan emzigini aldigim Timur´"Gitti Bebeeee" diye sikayet ediyordu. EMzige bebe ismni koydu bir de arkasindan gitti bebee diye agit yakiyor.36. haftaya kadar karnimda tutsam nasil iyi lur diye dua ede ede karnimda tutmaya calistigim günleri hatirliyorum da..
Haftaya anahtari aliyoruz 27 sinde de tasinacagiz ama cok is var.Tüm ev kagitlanacak falan.Serdar 2 hafta izin aldi yogun bir sekilde tamir isine baslayacagiz insallah.
Burasi hep karli.Sabahlari -16,  (yaziyla eksi 16)  ;D -18 arasinda degisiyor.Bugün icin sicak olacakmis dediler -8 den fazla düsmezmis.Dalga mi geciyorsunuz diye tepki veriyorum radyo haberlerine sanki beni duyuyormis gibi:) Izmir icin "cok soguk 10 derece" dedi dün tv de.NAsil yani bir de cok soguk mu diyorsunuz siz 10 a.Izmir 18 di sanirim bu hafta akrabalar cok soguk cokkk diyorlar anneme telde. :-X :-X
Burcu bizim besigin yatagi cok inceydi incecik süngerdi.Bende altina battaniye falan doldurdum. 3 ay yatacagi icin tekrar baska kalin dösek almadim.Tuana da 3 ay besikte yatmisti onun da dösesi cok inceydi altina battaniye falan doldurmustum. Önemli olan dpz olmasi cocugun tenin temas ettigiy erlerin düzgün olmasi yün olmamasi tüylü olmamasi. Dösegin altini sadece yükseltmis olduk böylece.Türkiye´de park yatak ddikleri burada seyahat yatagi deniyor hic görmedim sadece resimlerde gördüma ma eminim onun dösegine de  o sekidle destek yapilabilir alttan.
Demek cocuk yataginiz seni de taisdi ve 3 kisi yattiniz :) tamamdir ozaman dogumdan sonra arada BAdeyi de ziyarete giderisn. Tuana nin altinda anneannesi yatiyor simdi.Gecen gün sabaha karsi öksürdü rüyasinda kaplan görmüs de acaba kaplandan korumak icin yaninda yatabilir miymisim.Yattim tabi de gece ikide bir "anne sen istersen bana sarilabilirsin" diye uyandirdi beni:) Bir de birazcik dar oldugundan pek uyuyamiyorum rahat ondan ancak hafta sonlari arada Tuana yi ziyarete gidiyorum. Ama cok da güzeloluyor yanak yanaga yatmak cimcimelerle degil mi? :)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8601 : Ocak 11, 2010, 11:53:00 öö »
günaydın...
bugün burası parçalı bulutlu ve bazen çok rüzgarlı...dışarıda servis beklerken bade önce şapkam lolanınki gibi uçacak diye korktu..sonra eyvah ben uçucam diyip apartmanın içine kaçtı...hafiften ağladı da..inandırmaya çalıştım uçmayacağına ama cidden acayip esiyordu rüzgar, bende zor ikna oldum desem uçmayacağımıza...
yok Nil üçümüz sığamadık..sadece ben ve eklentim, henüz 1300gr görüken cücü sığabildik..badeye yer kalmadı... :) eyvaaahhh bu bir işaretmi yoksa.....yatak eni 70cm ben bile ıkınarak sığdım yani...bizim kız ise kesinlikle bizim yatakta yatmıyor..belki iyi bişey ama arada bende kaçamak yapmak istiyorum..
taşınmak zor iş vesselam...çok kolaylıklar diliyorum ama ne desemde gene kolay değil yani..benim 6 ay oldu güya taşınalı, yerleşebildn mi diye sor hala ıvık zıvık ortalıkta derim sana..güya raf yapıcaz biyerlere ortalıkta geziyor tahtaları yapan yok..hele bu vücut şeklimle yeni bişeyler yapacak halimde kalmadı..olmadı bi 6 ay sonra gene taşınırız tam taşınırız diyor sevdiceğim..kandırıyor beni daha büyük evler diye..inanıyor, onu çok seviyorum....olsun, avutmaya çalışıyor pimpirikli karıcığını... ;D

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8602 : Ocak 12, 2010, 12:25:38 ös »
selamlar
bugün kimse uğramamış siteye...
http://www.wdrmaus.de/lachgeschichten/lieder/alle-voegel.php5
bu animasyonu çok seviyoruz...daha önce Nil eklemişti siteye bu sitenin adresini..diğer animeler almanca olduğu için pek tercih edemiyoruz ama bunun gibi sözsüz, orijinal animelerin olduğunu bildiğiniz siteler varsa ekler misiniz..bu aralar çok ilgimizi çekiyor..birde yine bu sitede
http://www.wdrmaus.de/lachgeschichten/geschichten/video.php5?id=64
türkçesi "kafasına edeni bulmaya çalışan köstebek" adlı kitabıda olan bu filmde çok hoşumuza gidiyor..çünkü önce kitabını okuyup tekrar ediyoruz sonra gelip izlemek ve almancasından spontan!!! çeviri yapmak çok hoşuna gidiyor kızımın..... :D

birde oyun oynadığımız bir site vardı
http://boowakwala.uptoten.com/kids/boowakwala-games.html
bu da hoş bir site....yine bunu gibi önerebileceğiniz siteler var mı..????

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8603 : Ocak 12, 2010, 12:33:12 ös »
yazmayı unuttum caillounun siteside takip ettiklerimiz arasında..ve şu tilkicik..yine Nil önermişti...sesleri tanıtan bir site..börnis..hıh tamam...onuda arada ziyaret ediyoruz ama tabiii onları tükettik artık...bir de maus kullanımı bu yaşta verilir mi, verilmelimi..3,5 olduk...ve ayrıca birde solağız..ben değilim nasıl kullanılır bilemiyorum ayrı olmalı faresi herhalde..ama neyse soru şu...mausla bişeyler yapmaya ne zaman başlamalı bir çocuk ve nasıl..? mesela klavyede word belgesine bişeyler yazmak hoşuna gidiyor..böyle böyle zamane çocukları artık bilgisayarla tanışmalı mı..?

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #8604 : Ocak 13, 2010, 02:52:49 ös »
burcucum allah kurtarsın azda kalmıs bu arda onerdıgın sıtelere bayıldım bırde turkce olsa dahada bayılcam ama neyse o kadarda olur sozluk ne gune duruyor demı  ;D
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8605 : Ocak 13, 2010, 11:04:57 ös »
herkeze iyi gecelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-*

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8606 : Ocak 13, 2010, 11:07:24 ös »
Merhabalar,
Burcu´cum bildigim kadariyla ve evimin  " Bilgisayarci" sinin onayladigina göre maus un ayarlarini windowsdan degistirebiliyorsun.Sol el ile kullanabilmek icin.Daha ayrinti istersen tam olarak nasil ayarlandigini ögrenmek icin adminbabayi bu sayfaya yönlendirebilirim:)
Maus kullanimi derken ne demek istiyorsun cünkü önemli olan o maus u neler icin kullandigi önemli:)Örnegin insanlarin öldürüldügü bir oyun icin kullanmak icin Maus u 20 yaisni bile önermem ama yazi yazmak boya programlarini kullanmak gibi yasina uygun oyunlar icinse maus kullaniminda bir sorun yok.Tuana da 2 yasindan beri word belgesinde yaziy azmayi seviyor ben bunda hic bir sakinca görmüyorum cünkü bilgisayari öcü olarak görmekten önce bilgisayarda cocugum neler yapabilir diye düsünmek gerekiyor.Eger cocugun ilgisi varsa ki bu zamanda bir cok evde en az bir bilgisayar var bu nedenle tüm cocuklar bilgisayari taniyarak büyüyor .Ilgi duyuyor bu ilgiyi olumlu kullanmak gerekir.Tuana bazen haftada 1 bazen ayda 1  yani düzensiz ama uzun araliklarla aklina gelip anne ben bilgisayarda birsey yazabilir miyim diyor.Hemen hemen hergün en az 1-2 saat kalemleriyle birseyler boyayan cizen bir cocuk icin 10 dakika da word belgesine birkac harf yazmak zararli degil. Bilgisayari bus ekilde kullanmasini ögrenmesi bilgisayarin bu tür isler icin kullanidligini ögrnemesi de dogru.
Dün aksam Tunaylarin anaokulunda medya ve cocuk konulu bir seminerdeydik Serdar ile.Bu konulari konustuk oldukca ilgincti.Su tasinma isini halledelim sizlerle paylasmayi istedigim anlatmayi tartismayi istedigim konulardan birisi bu.Bazi konularda semineri sunan kisiye katilmadigim diger konular benim icin hic yabanci degildi zaten ama Serdar icin iyi oldu benim disimda baska bir pedagogtan  birseyler duymasi acisindan:)
sitelere de göz gezdirirp bizim yeni kesfettigimiz siteler var mi bakacagim ama bu aksam cok yorgunum cok yogun bir gündü Tuana larin  anaokulundayim.Ögleden sonra da evdeki kres:) Yarin aksam tekrar ugrarim
Köstebek kitabini Tuana cok seviyordu onunla büyüdü simdi de Tunay ve Timur bayiliyor hemen kafalarini tutuyorlar.
Yudum malesef Türkce butür sitelere ben henüz ulasamadim arada denk geliyorum ama acikcasi henz hosuma giden birseyler bulamadim.
Simdilik herkese güzel günler dilerim yarind a benim icin yogun bir gün olacak ama aksam mutlaka ugrayacagim.
Sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8607 : Ocak 13, 2010, 11:07:49 ös »
Sana da iyi geceler Hediye´cim

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8608 : Ocak 14, 2010, 11:14:47 öö »
teşekkür ederim Nil...yok o teknik ayarları ben öğrenirim bi şekil Adminbeyi rahatsız etmeye gerek yok bunun için..
bende sadece boyama, hafıza oyunları, labirent oyuları gibi oyunlr için öğrenmesini istemiştim mausu..
insanları öldürdüğüm değil ama ölü insanların neden öldüklerini çözmek için sadece ben kullanıyorum evde mausu.. 8) adventure tarzı oyunlara bayılırımda...FBI, CSı, sherlock gibi tipler olmak hoşuma gider..bol bol kan ve cinai alet edevat..kanıtlarla sorgular tam benim kalemim..şimdilik çucuguma öğretmeye pek niyetli değilim ama büyüyünce ister mi onuda bilemem... ;D
diğmi bilgisayar hayatımızda var ve neden ondan kaçmaya çalışalım..herşeyi (tv, bilgisayar, ileride psp) azında ve özünde kullanmak taraftarıyım bende..sonuçta bu dünyaya doğuyorlar...çocuğum ilkokula gittiğinde mi görsün yani..eninde sonunda tanışacak..kaçırmanın alemi ne...ama "artık kapanıyor" cümlesinide iyice öğrenmeli...
medya başlıklı konularda buluşalım o halde...bekliyoruz..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8609 : Ocak 17, 2010, 09:13:36 ös »
Bugün yeni ede duvar kagidi isine basladik haftaya dasiniyoruz bu nedenle bu aralar ugrasam bile uzun yazamayabilirim sevgili cocuksevgisi ailem. _Tasinma isi bittikten sonra tam gaz yine buradayim:)

Herkese sevgiler lütfen buaralri yanliz birakmayin:)

Sevgiler